Foton ur polisens förundersökning.
Det fanns många vittnen till den grova misshandeln. Foto: Polisens förundersökning.
Gnosjö

Man åtalas efter grov misshandel av 86-åring

1:38 min

När 27-åringen nekades skjuts misshandlade han 86-åringen svårt. I dag åtalas han för brottet vid Jönköpings tingsrätt.

I och med att åtal väcks mot 27-åringen i dag blev också förundersökningen offentlig.

I den beskrivs händelseförloppet. Sent på kvällen den 6:e februari var 86-åringen, tillsammans med sin fru och en väninna, på väg hem från en middag. När de satt sig i bilen för att åka Gnosjö öppnar 27-åringen också bildörren och sätter sig. 27-åringen är hotfull och har ett grovt språk, enligt polisens förundersökning, och vill ha skjuts till Gislaved.

86-åringen säger att de inte ska till Gislaved. Istället kör han till järnvägsstationen där han hoppas att 27-åringen ska kliva ur bilen, men han vägrar. Då går den äldre mannen bak och tvingar ut 27-åringen som ilsknar till och börjar slå honom. När 86-åringen faller till marken sätter sig den yngre mannen sig på honom och fortsätter misshandeln.

86-åringen får stora skador i ansiktet, blodet forsar när hans fru upptäcker honom liggande bakom bilen. Han får också flera ansiktsfrakturer och revbensfrakturer.

I närheten sen, tack vare flera vittnen, kunde polisen gripa 27-åringen. I polisförhör berättar han om sina aggressionsproblem och är kall när han berättar om misshandeln.

Jag vet inte vart, jag siktade inte, jag bara slog mot. Han trillade bakåt och somnade. När han trillade så sprang jag, det är inte varje dag en 160cm kan nocka en på 180-190cm. Jag blev fascinerad. Han blev knockad som vilket annat träd, vilket annat jag drar ner som inget. Det är det dummaste jag har sett, att han är lika stor som ett träd och trillar ner så snabbt.

I senare förhör visar 27-åringen sedan ånger över handlingen i och med mannens ålder. 86-åringen fick opereras efter misshandeln och vårdas fortfarande på sjukhus.

I dag väcks åtal mot 27-åringen. Han är tidigare dömd för narkotikabrott. Rättegången hålls den 3 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista