Musikhjälpens glasbur måndag morgon Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
1 av 2
Musikhjälpen i Linköping 2015. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Patrik Olderius och Simon Staflund.
2 av 2
Patrik Olderius och Simon Staflund från Destination Jönköping respektive Jönköping city. Foto: David Westh/Sveriges Radio

Jönköping kan få Musikhjälpen

3:24 min

Det är ett av de mest uppmärksammade medieprojekten. Nu kan det komma till Jönköping.

Varje år flyttar hjälpprojektet Musikhjälpen, som sänds av Sveriges Radio och SVT, in i en glasbur någonstans i Sverige. Därifrån sänder man sedan nonstop i en vecka för att samla in pengar till ett visst ändamål. 2015 sände man från Stora torget i Linköping för att samla under parollen "Ingen ska behöva fly undan klimatet".

Satsningen har fått enormt massmedialt genomslag och att många städer är intresserade av att få arrangera Musikhjälpen är därför inte överraskande.

Nu kan P4 Jönköping avslöja att Jönköpings kommun, bland annat genom Destination Jönköping och Jönköping city, för samtal om att att få stå som arrangörsstad.

– Projektledare för Musikhjälpen har varit här och besökt oss, sen får vi se vad det resulterar i. Det är mycket som ska klaffa, men vi känner oss redo från Jönköpings sida, säger Simon Staflund, som är eventkoordinator på Jönköping City.

Enligt vad P4 Jönköping erfar skulle buren placeras på Hovrättstorget, om evenemanget hamnar i Jönköping.

Pär Nordahl, SVT:s projektledare för Musikhjälpen, bekräftar att han haft möte med Jönköping om att förlägga Musikhjälpen 2016 där, men säger samtidigt att han haft möten med fler städer.

– Något beslut är inte fattat, men Jönköping är en av kandidaterna. Så mycket kan jag säga.

Beslut fattas i mars, för att sedan offentliggöras i maj. I december äger Musikhjälpen rum.

Hör en intervju med Jönköpings Citys eventkoordinator Simon Staflund och Destination Jönköpings vd Patrik Olderius i ljudklippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista