Personal i äldreomsorgen.
Foto: ERIK G SVENSSON/TT

Jakten på vikarier: Biobiljetter ska locka till äldrevården

2:09 min

Kampen om arbetskraften är stenhård och på många håll tar man till nya knep för att knyta till sig exempelvis sommarvikarier.

Att kommunerna annonserar tidigt efter sommarjobbare har vi sett exempel på de senaste åren. Exempelvis annonserade Räddningstjänsten i Jönköping efter sommarjobbare redan före jul och det gäller ju att ta nya grepp hela tiden för att stå i sig i den konkurrensen om ungdomarna.

I Habo kommun är det öppet hus ikväll för de som kan tänkas vara intersserade av att jobba inom på äldre- och funktionshinderomsorgen.

För att locka lite extra erbjuds alla som kommer och anmäler sitt intresse en biobiljett.

– Biobiljetterna var ju en del i det här hur vi skulle marknadsföra och få lite mer krydda på den här informationskvällen, säger omsorgschef Carina Bergman. 

Alla som anmäler intresse för att jobba som vikarie inom omsorgen i Habo kommer få en biobiljett, lovar Carina Bergman. Men det är inte bara med biobiljetter som man vill hitta arbetskraft.

– Vi har breddat oss väldigt mycket när det gäller annonsering, inte bara den traditionella på vår hemsida. Vi konkurrerar ju med andra kommuner om vikarierna och vi har i Habo en väldigt låg arbetslöshet så vi har inte så många arbetssökande här. Vi måste titta över hur vi ska rekrytera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista