Felix Rosenqvist i mästarteamets nya färger.
Felix Rosenqvist ska köra i både USA och Europa i år. Arkivbild
Motorsport

Rosenqvist klar för Europatävlingar

Motorföraren Felx Rosenqvist från Värnamo får nu chansen att bli officiell testförare och reservförare i det tyska standardvagnsmästerskapet DTM för Mercedes stall.

Sedan tidigare är det ju klart att han kör Indy lights serie i USA men kombinerar nu alltså detta även med racing i Europa.

- GT-världen blir något helt nytt för mig, och jag måste se till att lära mig snabbt. Den här säsongen blir utan jämförelse min mest intensiva hittills, med mycket resande mellan Europa och USA, men jag kunde inte vara mer nöjd. Det är ett perfekt upplägg, säger Felix Rosenqvist i ett uttalande på sin egen hemsida.

Han kommer dessutom till start i GT-mästerskapet Blancpain GT Series Sprint Cup som avgörs med fem deltävlingar runt om i Europa. Även där i en Mercedes.

Rosenqvist tar över rollen som test- och reservförare i AMG-Mercedes DTM-stall efter fransmannen Esteban Ocon.

Blancpain GT Series Sprint Cup kör första tävlingen i italienska Misano 8-10 april. Rosenqvists första race för säsongen blir Indy Lights-premiären i St Petersburg, Florida den 11-13 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista