Pokermarker.
Tranås

Johan kammade hem halv miljon på poker

Johan Creutz: Det är helt otroligt
2:51 min

I förra veckan avgjordes pokerturneringen Kings of Tallin i den estländska huvudstaden. Som segrare stod i slutändan Johan Creutz från Tranås.

Vad skulle du göra om du åkte till Estland, spelade en pokerturnering och vann ungefär 500 000 kronor? Den frågan kan man nu ställa till Johan Creutz från Tranås för det var exakt det som hände honom i förra vecken.

På turneringen Kings of Tallin så var det han som stod som slutsegrare efter flera dagars tuff kamp kring pokerborden.

– Det är helt otroligt faktiskt, säger Johan Creutz när P4 Jönköping får tag på honom på jobbet.

Själva sluthanden var inte så dramatisk som vissa sluthänder brukar vara. Johan hade A8 och hans motståndare hade A6, och då ingen av dem fick en träff på utlägget så stod Johan som segrare.

Vinstsumman landade på i runda slängar en halv miljon kronor, men Johan Creutz själv kommer inte få behålla hela summan själv då han sålt av procent för att kunna finansiera sitt spelande.

– Det kostar en del att bo och resa, och det är rätt så dyra pokerturneringar och då blir det att man säljer av en del procent.

Så blir du en framgångsrik pokerspelare. Lyssna på hela intervjun med honom i spelaren i toppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".