Svenne Hedlund. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Sven Hedlund på väg in till P4 Extra för att träffa Lotta är det många som vill komma till tals med stjärnan. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Sävsjö

Svenne Hedlund förlorar namntvist

Musikern Svenne Hedlund, som bor i Sävsjö, har nu förlorat en tvist om vem som ska ha rätt till varumärket Hep Stars.

Popgruppen Hep Stars hade sin storhetstid på 1960- och 70-talen och det är bandgrundaren Lennart Heglands bror Bengt som äger rättigheten till namnet Hep Stars. Det har Svenne Hedlund protesterat mot hos Patent- och registreringsverket. Enligt Hedlund saknar varumärket Hep Stars värde utan honom som medlem. Han menar att han är den enda kvarvarande aktiva medlemmen och att han är den enda som rimligen kan ha något intresse av namnet. Hedlund påpekar att Bengt Hegland aldrig spelat i bandet och bara har intresse för namnet av familjenostalgiska skäl.

Hegland däremot hävdar att Svenne Hedlund utnyttjat namnet Hep Stars utan tillstånd och vill att varumärket stannar inom familjen Hegland.

Patent- och registreringsverket ger Hegland rätt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista