Drabbad bil.
Så här kan en drabbad bil se ut. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: Izabelle Nordfjell / TT
Jönköping

Tjuvar slår till mot BMW

1:59 min

Under natten har vågen av inbrott i nyare BMW-bilar fortsatt i Jönköpingstrakten.

En av de som råkat ut för stöld är Nicme Hanna.

– När vi vaknade på morgonen knackade min dotter på min rygg. Hon har upptäckt att det är något på bilens rutor.

Mamma det är något fel på dina bilrutor, säger hon.

När hon tittar ut ser hon att två rutor är krossade på bilen. Hela instrumentpanelen är länsad, berättar hon för P4 Jönköping.

Det första inbrottet var på Bymarken, där stals en krockkudde. På Petersberg i Huskvarna stals en krockkudde och navigationsutrustning ur bilen och på Norrängen i Huskvarna anmäldes strax efteråt ännu ett inbrott. Där handlade det om stölder av samma typ av utrustning. Under förmiddagen inkom även en anmälan från Egnahem.

Under natten mot måndagen skedde flera liknade stölder i just BMW-bilar, då drabbades åtta bilägare kring Bankeryd. 

– Det har ju ploppat upp den här veckan, vi hade mellan måndagen och tisdagen och några inatt. Det är ju ett fenomen som dykt upp den här veckan, vi har inte haft något tidigare, säger polisens presstalesman Lasse Johansson.

På Holmgrens bil i Jönköping har man fått ta emot flera skadade bilar.

– Vad vi får höra så rör det sig om internationella ligor som rör sig runt i landet, nu har de varit i Jönköpingsregionen, säger Mikael Olsson som är vd på bilföretaget.

Varför just BMW?

– Bilar generellt som är i premiumklassen väcker ett större intresse. Min bedömning är att merparten av det som stjäls levereras ut utanför Sveriges gränser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista