Sjukvårdspersonal.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Sjukvård

Så vill S säkra personalsituationen i regionen

En mer långsiktig strategi krävs för att klara personalsituationen, menar Socialdemokraterna i Region Jönköpings län.

Efter den senaste tidens rapporter om personalbrist inom vården, kräver nu Socialdemokraterna i Region Jönköpings län en mer långsiktig strategi för att komma tillrätta med bristen på vårdpersonal.

I början av den här veckan avslöjade P4 Jönköping att det bland annat saknas uppemot 145 sjuksköterskor, läkare och annan vårdpersonal enligt den senaste interna sammanställningen från regionen.

Socialdemokraterna i regionstyrelsen krävde en strategi och plan på både kort och lång sikt för att säkra att vården har tillräckligt med personal, och frågan ska nu utredas.

Vi ser det som särskilt angeläget att ta fram en mer framtidsinriktad strategi och åtgärder för att bättre ta tillvara medarbetarnas olika kompetenser och att möta utmaningen med att långsiktigt lösa kompetensförsörjningen på kort och lång sikt".

Yrkandet fick dock inget stöd i regionstyrelsen, istället återremitterades det till arbetsutskottet och ska nu utredas vidare innan beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista