Här kan nya lägenheter till flyktingmottagandet byggas

200 nya lägenheter måste snabbt byggas i Jönköping för att kommunen ska klara flyktingmottagandet. Sannaängen i Vättersnäs är ett område där bebyggelse kan bli aktuellt.

Listan på var bostäderna ska byggas är än så länge hemlig men enligt Jönköpings-posten är Sannaängen i Vättersnäs aktuell för bygge av flerfamiljshus. Sannaängen har tidigare varit omdiskuterat när det handlar om bebyggelse, flera röster har hörts för att man ska bevara området.

Andra områden som kan bli aktuella enligt tidningen är Öxnehaga, det kan byggas fler lägenheter på Samset och dessutom diskuteras ett 100-tal lägenheter i Bottnaryd bland annat.

Kommunalråd Andreas Sturesson (KD) vill inte bekräfta för tidningen att platserna är aktuella. Senare i mars väntas politikerna presentera ett färdigt förslag på var man ska bygga bostäder för att klara mottagandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista