Jonas Sigvardson
Jonas Sigvardson åker sju vasalopp! Foto: Privat
Vasaloppet

Jonas kör sju Vasalopp - på en vecka

5:17 min

Jonas Sigvardson, Gnosjö FK, nöjer sig inte med att bara åka Vasaloppet  - han värmer upp med sex lopp till innan söndag.

P4 Jönköping fick tag i Jonas Sigvardson, 45, från Åsenhöga mitt under fredagens stafettvasa där han avverkade två sträckor.

Han bestämde sig förra året för att åka så många Vasalopp han kan på en vecka och förra fredagen började han med den 3 mil långa Kort-Vasan.

– Sen avstod jag Tjej-Vasan, men på söndagen var det Öppet Spår på 9 mil, måndag Öppet Spår igen, tisdag Halv-Vasan, vilodagar onsdag och torsdag, och så Stafett-Vasan på 9 mil men då uppdelat på fem personer, berättar Jonas Sigvardson.

Nu är det två lopp kvar innan han är klar.

–  Imorgon har jag Öppet Spår 9 kilometer, det är ju ingenting i sammahanget, och sen själva huvudgrejen - Vasaloppet på söndag.

Totalt under den dryga veckan med sju lopp åker Jonas 37,8 mil, har han räknat ut. Och hittills har det gått bra. Han har som mål att klara Vasaloppet på sex timmar, och öppet spår körde han på 5.58 i söndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista