Panetos möter Molly Pettersson Hammar, Albin & Mattias möter Borie René, Isa möter SaRaha och Dolly Style möter Samir & Victor i Andra Chansen i Melodifestivalen 2016.
Panetos möter Molly Pettersson Hammar, Albin & Mattias möter Borie René, Isa möter SaRaha och Dolly Style möter Samir & Victor i Andra Chansen i Melodifestivalen 2016. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Melodifestivalen

Melloexperten: Isa och Samir & Viktor kniper finalplatser

6:07 min

På lördag möts bidragen i Andra Chansen i dueller. P4 Jönköpings melloexpert guidar dig och tippar om vilka hon tror går till final.

Deltävlingarna är över och nu samlas treorna och fyrorna från respektive deltävling i Halmstad för att göra upp i andra chansen. Bidragen möts två och två i dueller och i varje duell finns en tvåa respektive en trea från olika deltävlingar.

Vem som är tvåa respektive trea avslöjas inte i förväg och ett bidrag från varje duell tar sig vidare till finalen. Några dueller känns hyfsat givna, säger P4 Jönköpings melloexpert Ida Sandahl, medan andra är väldigt svårtippade. En riktigt spännande Andra Chans att se fram emot! 

I helgen kommer Ida se tävlingen hemifrån och hon följer den både på TV och via sociala medier.

– Samir & Viktors låt har spelats mycket på radio, så den borde gå vidare, säger Ida Sandahl.


Så här säger Ida om duellerna i andra chansen: 

Duell 1: Panetoz mot Molly Pettersson Hammar

De dansande killarna i Panetoz möter Molly Pettersson Hammars ballad och denna duell tror jag Panetoz tar hem ganska lätt. Deras låt är mer direkt än Mollys och är betydligt lättare att komma ihåg och sjunga med i.

Duell 2: Albin & Mattias mot Boris René

Här får vi se modern rap på svenska möta danspop med 90-talstouch. Albin & Mattias har en avskalad show och kör på samspelet dem emellan och på att förmedla låtens budskap medan Boris bjuder på en rejäl show tillsammans med sina dansare. Det är en svår duell att sia om, men jag tror att Boris René tar finalplatsen.

Duell 3: Isa mot SaRaha

Detta är den mest svårtippade duellen och i mina ögon hade jag gärna sett båda två i final. Isa sjunger en väldigt vacker powerballad och SaRaha sprider glädje med sin ”afrikanska” låt. Det är två helt olika låtar och uttryck och åsikterna går isär om hur det ska sluta. Jag satsar mina kort på Isa.

Duell 4: Dolly Style mot Samir & Viktor

Det här är verkligen barnens och ungdomarnas duell! Tre dockor möte två halvnakna killar som plaskar i vatten. Jag hoppas och tror att Samir & Viktor gör en repris från förra året och tar finalplatsen, dels pga. att de har en bättre låt än Dolly Style och dels för att vi då får ett bidrag på svenska i finalen.


Mina gissningar om vilka som går till final:

Panetoz

Boris René

Isa

Samir & Viktor      

Kommentera: Vilka tror du går vidare?             

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista