RC Hotel Open Tennis Jönköping
1 av 3
Här kommer huvudturneringen avgöras den kommande veckan. Foto: Jozo Glavas
RC Hotel Open Tennis Jönköping
2 av 3
Anläggningen är helt nybyggd och har flera nya funktioner. Foto: Jozo Glavas
RC Hotel Open Tennis Jönköping Martin Claesson
3 av 3
Martin Claesson. Foto: Jozo Glavas
Jönköping

Världsspelare inom tennisen gör upp i Jönköping

1:40 min

I dag drog kvalet till ATP Challenger-turneringen RC Hotel Open igång i Jönköping. Det är första gången sedan 1995 som en challenger-turnering avgörs i Sverige.

Spelare som tysken Dustin Brown, nederländaren Igor Sjisling, slovaken Lukas Lacko och serben Filip Krajinovic, som tidigare i sin karriär slagit världsettan och landsmannen Novak Djokovic, kommer alla komma på besök till Jönköping för att göra upp i den första upplagan av RC Hotel Open.

Turneringen avgörs i det nybyggda komplexet som finns där Racketcentrum låg. Förutom flera tennisbanor så har det byggts ut med ett helt nytt hotell, en ny restaurang och flera andra saker, och enligt tävlingsdirektören Martin Claesson är just bygget en av de största anledningarna till att Jönköping fick arrangera turneringen.

– Vi har förutsättningarna nu, sen har vi fått positiv kritik för tidigare ITF-turneringar vi arrangerat och Davis Cup-landskampen som vi arrangerade förra året, säger Martin Claesson.

ATP Challenger är steget under ATP Touren där världseliten spelar, men flera av spelarna som kommer till Jönköping har spelat grand slam-turneringar och är världskända inom tennisvärlden.

– Jag är imponerad av starfältet, det är kanske till och med lite för starkt med tanke på att Jönköping ligger ganska ocentralt i tennismått mätt, säger Martin Claesson.

På lördagen drog kvalet igång och den kommande veckan kommer huvudturneringen avgöras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista