Hallbys återvändare Pål Wetterbrandt, var nöjd med de två poängen.
Hallbys återvändare Pål Wetterbrandt, var nöjd med de två poängen. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Handboll

Hallby ett steg närmare allsvenskan

Pål Wetterbrandt: Vi håller undan i alla fall
1:55 min

Hallbys herrar kunde med visst besvär besegra HP Allingsås med  24-22 i Jönköping arena. Med två omgångar kvar av serien, har Hallby fortsättningen i egna händer.

Serieledande Hallby kom spel mot Alingsås farmalag. En lätt match på pappret men så blev det inte. Efter en jämn första halvlek hade ändå hemmalaget två poängs försprång med 12-10.

Den andra rundan började med att Hallby missade två anfall i upptakten av den samma. Efter sju minuter spel räddar målvakten Johan Persson en straff och Hallby kan fylla på med att göra två raka mål fram till 16-11 och då såg det riktigt bra ut även om spelkvalitén saknades.

Trots det, visades det sig att Alingsås skulle komma tillbaka i matchen på grund slarv okoncentration i hemmalaget. Med bara minuter kvar av matchen, var ledningen nästan uppäten. Men Hallby tog sig samman med en ny briljant räddning av hemmakeepern Johan Persson vilket till slut räckte till en efterlängtad seger.

Hallby behöver endast en poäng på de två matcher som återstår för att vara tillbaka i allsvenskan igen.

I nästa omgång möter man tvåan i serien Kroppskultur och avslutar sedan mot nästjumbon Åhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".