Vetlanda kommun. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Vetlanda kommun. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Vetlanda

Hälften av förskolecheferna ska bytas ut

1:24 min

Mer än hälften av förskolecheferna i Vetlanda ska bytas ut. Orsaken är att flera chefer går i pension samtidigt och nu söker kommunen fem nya chefer.

Den som är legitimerad förskollärare och vill bli chef har nu chansen att bli det i Vetlanda kommun. Det pågår nämligen ett generationsskifte i kommunen, samtidigt som antalet tjänster utökas,  vilket gör att det annonseras efter nya chefer till förskoleområdena Ekenässjön, Norrgården, Bäckseda, Landsbro och Skede

Förutom att fyra chefer går i pension  i princip samtidigt i år, så passar man på att utöka med en chef till på halvtid, i Skede, för att underlätta arbetet.

– Det är kanske inte optimalt att förändra så mycket på en och samma gång, men samtidigt så påverkar vi inte när människor väljer att ta nästa steg i sitt liv, säger Ingela Nyberg, verksamhetschef i Vetlanda kommun.

Senast den 29 mars ska ansökan vara inne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista