Kärleksudden vid Mullsjön
Kärleksudden vid Mullsjön. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Mullsjö

Skogen på Kärleksudden kan försvinna

3:01 min

Ägaren till den omdebatterade Kärleksudden i Mullsjö har anmält att det är en avverkning på gång.

Turerna kring Kärleksudden i Mullsjö har varit många. 2014 tog Mullsjö kommun beslutet att köpa marken för att i framtiden eventuellt kunna bygga bostäder på udden som ligger vid Mullsjön. Men partiet Mullsjö framtid tyckte att priset på 14 miljoner kronor var alldeles för högt och överklagade köpet till förvaltningsrätten – och fick rätt.

Nu har ägaren till marken, Ryfors, anmält till Skogsstyrelsen att det är en avverkning på gång där ute, vilket inte tagits emot väl i kommunhuset.

– Det känns tråkigt att det blivit som det blivit, det här var inte vad vi ämnade när vi tog beslutet att köpa Kärleksudden, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Linda Danielsson.

Det skulle inte bli jättevackert, det skulle bli en helt annan utsikt än vad man har i dag. Men samtidigt kvarstår faktum att kommunen inte äger arken och vi kan inte göra så mycket. De gör vad de vill med sin mark.

Hela området kan alltså komma att bli ett kalhygge och enligt skogsförvaltaren är det här ett beslut främst för att de inte orkar vänta på Mullsjö kommun längre när det kommer till ett beslut om ett köp.

– Vi kan inte vänta på att kommunen ska bestämma sig för hur de vill göra. Köpet av udden har pågått i 28 år och nu kan vi inte vänta längre, säger förvaltaren som inte vill ställa upp på en bandad intervju.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista