Skatteverket
Foto: Christine Olsson/TT
Vetlanda och Värnamo

Skatteverkets kontor blir kvar

1:01 min

Skatteverkets kontor i Vetlanda och Värnamo har varit hotade av flytt. Men nu står det klart att kontoren blir kvar.

Skälet till att lägga ned kontoren var att flytta verksamheten till större kontor, för att komma närmare företagen, men förslaget fick kritik eftersom myndigheter har som uppdrag att jobba för decentralisering och inte tvärtom, enligt beslutet.

Och nu backar alltså myndigheten från beslutet att flytta kontoren.

I Jönköpings län handlar det om Vetlanda och Värnamo som varit nedläggningshotade men som nu blir kvar. Skatteverket behåller också verksamheter i Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Mariestad, Simrishamn och Ängelholm.

Det var för knappt ett år sedan som verket tog beslut om sin framtida inriktning och då ville flytta på verksamheter i flera orter. Något som nu är ändrat.

- Vi kommer att fortsätta utveckla vår verksamhet. Nu får vi se vilka ytterligare signaler som regeringen kan komma att ge. Inom de ramar som regeringen ger är det vårt ansvar att ständigt se över hur vi kan förbättra och förenkla för skattebetalarna samtidigt som vi är kostnadseffektiva, säger generaldirektören Ingemar Hansson i ett pressmeddelande.

Sammanlagt cirka 500 medarbetare berörs av beslutet på de nio orterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista