Felix Rosenqvist
1 av 2
Felix Rosenqvist. Foto: Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
2 av 2
Felix Rosenqvist. Foto: Pressbild

Historisk succé för Rosenqvist i debuten

Felix Rosenqvist körde i helgen sin första tävling i den kända Indy Lights-serien i USA - och Värnamosonen gjorde ingen besviken.

De senaste åren har Felix Rosenqvist från Värnamo varit en dominant i Europa och närmare bestämt i Formula 3-serien.

Men inför den här säsongen valde Rosenqvist att ta sitt pick och pack och flytta till andra sidan Atlanten för att testa sina vingar i den kända Indy Lights-serien som är den näst högsta serien efter Indy Car.

Och redan i den första deltävlingen i St. Petersburg, Florida, så visade Rosenqvist framfötterna genom att vinna en av de två tävlingarna som kördes.

Rosenqvist, som tävlar för Belardi Auto Racing, är den förste svensken någonsin att vinna en deltävling i den här serien.

– Grymt häftigt att kunna vinna under min första helg här i USA. Det är verkligen helt fantastiskt. Bilen var nästan perfekt i det andra loppet och jag vill tacka teamet för ett kanonjobb. En riktigt bra start på säsongen, men jag har alltid trivts på stadsbanor och det är en varierande kalender i Indy Lights. Jag vet att det finns lopp som inte kommer passa mig lika bra, så det gäller att fortsätta jobba hårt om vi ska vara kvar på samma höga nivå som här i St. Petersburg, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

I helgens första lopp startade Rosenqvist som tvåa men på grund av ett misstag där hans motor ställts in för regn så hamnade till slut på sjunde plats.

I det andra loppet fick han däremot revansch och kunde leda från start till mål och därmed inkassera maximala 32 poäng.

Felix Rosenqvist lämnar premiären i St. Petersburg som trea, bara två poäng bakom ledande Félix Serrallés från Puerto Rico som även är en av Rosenqvists gamla konkurrenter i Formel 3.

Resultat

Indy Lights | St. Petersburg (Florida, USA)

Race 2

1: Felix Rosenqvist (SWE)
2: Kyle Kaiser (USA)
3: Zach Veach (USA)
4: Félix Serrallés (PRI)
5: André Negrão (BRA)

Race 1

1: Félix Serrallés (PRI)
2: Scott Hargrove (CAN)
3: Kyle Kaiser (USA)
4: Santiago Urrutia (URU)
5: RC Enerson (USA)

7: Felix Rosenqvist (SWE)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".