Kameraman
Foto: Apichart Weerawong
Jönköping

Mediesatsningen läggs ner

0:54 min

I september lanserade Jönköpings-Posten nyhetssändningar på webben, men bara efter drygt ett halvår väljer JP att göra om satsningen.

– Vi har resurser för tv och jobbar väldigt mycket med det. Vi prövar oss fram med olika format och tror mer på livesändningar så som det är i nuläget, förklarar den administrativa redaktionschefen Marie Johansson Flyckt läget.

I september startade Jönköpings-Posten Jnytt sina nyhetssändningar på webben, de sändes två gånger om dagen och sammanfattade tidningarnas nyheter. Men nu, sex månader senare, läggs satsningen ner.

Istället för tablå-sända nyhetssammanfattningar kommer de nu satsa på att sända webb-tv direkt när det händer. 

– Vi ser det absolut inte som en miss utan ett sett att pröva oss fram för att se vad marknaden vill ha och vad vi vill göra av våra nyheter och livesändningar. Vi har lärt oss väldigt mycket av det och vi får se hur det kommer se ut i framtiden, säger Johansson Flyckt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista