Dansaren Tobias Karlsson.
Dansaren Tobias Karlsson. Foto: David Westh/Sveriges Radio

"Let's dance-Tobbe" tar dansikalen till Jönköping

Tobias Karlsson, dansare: Dans är ju livet
4:35 min

Han hamnade utanför som ung, nu tar dansaren Tobias Karlsson revansch genom att förverkliga sin dröm.

Han är framför allt känd som en av proffsdansarna i Let's dance, men nu har Tobias Karlsson gått vidare för att förverkliga en dröm han haft i många år. Nu turnerar han med sin dansikal "En dans på rosor".

Den är självbiografisk så till vida att den handlar om utanförskap, om att inte passa in i normen som man måste göra hela tiden både när man är ung och gammal, och det handlar om sexuell förvirring. Men framför allt handlar det massor om att uppnå den där drömmen man drömmer om och att man ska dansa sig genom livet, för det finns en massa dansglädje.

Han berättar om hur han inte passade in i det lilla samhället där han kommer ifrån, hur han möttes av glåpord och häckel från andra elever.

– Kommer ni ihåg scenen i Forrest Gump där han går ombord på skolbussen men inte får sitta någonstans. Han går längst bak i bussen och alla säger: Här får du inte sitta... Jag har upplevt min beskärda del av det underbara livet.

Föreställningen, som bland annat kommer till Jönköping, handlar om fyra ungdomar på 50-talet och om besvarad, obesvarad och oärlig kärlek. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".