Sjukvårdspersonal.
1 av 3
Foto: Claudio Bresciani/TT
Lina Johannesson
2 av 3
Lina Johannesson. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio
anders liif
3 av 3
Landstingets personaldirektör Anders Liif. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
Region Jönköpings län

Det får vårdpersonal för att lösa sommarkrisen

Lina Johannesson, Vårdförbundet: Kommer leda till sjukskrivningar
2:00 min

Bristen på sjuksköterskor till sommarens vikariat är värre än någonsin och nu lockar regionen 

Bristen på sommarvikarier gör att vården vid de tre sjukhusen i Jönköpings län även i år tvingas locka ordinarie personal med extrapengar för att få de att jobba på semestern. Sjuksköterskor och barnmorskor kan, om alla andra möjligheter prövats, få 10 000 kronor om man flyttar en semestervecka. Detta erbjöd arbetsgivaren även förra året.

Nytt för i år är att anställda också kan få mellan 1000 och 1500 kronor extra utöver övertiden om man hoppar in på extrapass under sin semester. Man erbjuder till och med pensionärer och föräldralediga den ersättningen om de hoppar in. Men extraersättningarna hade man helst velat vara utan.

– Vi tycker egentligen att våra medarbetare ska kunna få sin välförtjänta semester, men utifrån förutsättningarna kan vi behöva ta till sådana lösningar ibland, säger personaldirektör Anders Liif.

Förra året var första sommaren som vården tvingades locka med pengar för att få sjuksköterskor att jobba på sin semester, detta eftersom man inte fått tag i nog med sommarvikarier. Då erbjöd man tredubbel ersättning för de som hoppade in, men eftersom det blev en het diskussion med anställda när man skulle få ersättning och inte, väljer regionen i år att ändra ersättningssystemet.

I år är ansökningarna till sommarvikariaten ännu färre: på länets medicinavdelningar hade man knappt 20 sökande förra året, i år är det inte ens tio. Inom kirurgin i länet var det 85 vikarier inne förra året på länets tre sjukhus, i år har 50 sökt. Det är några exempel som personalcheferna uppger när vi ringer runt.

Inte ens tio personer har sökt till Höglandssjukhuset och samma vid Värnamo sjukhus, enligt siffror från Vårdförbundet.

Enligt uppgift till P4 Jönköping saknar man vikarier till 200 arbetspass på akuten vid Ryhov i sommar. Just nu pågår planeringen för att täcka de  här luckorna och arbetet är inte klart.

Samtidigt har vården lyckats fylla ett antal vakanser med visstid och fasta anställningar så totalt sett ser situationen ungefär ut som förra året även om det inte blivit bättre, säger personaldirektör Anders Liif

Det kan man nog säga. Det är fortfarande svårt att hitta vikarier som vi behöver, men just medicinkliniken har rejäla utmaningar att bemanna i sommar.

Men de här åtgärderna gillas inte av Vårdförbundet.

– Det här kommer leda till att personalen jobbar extra men senare i höst kommer de bli sjukskrivna. Man behöver sina fyra veckor semester, säger Lina Johannesson, vice ordförande för Vårdförbundet i länet.

Med trots att personalbristerna är större, så är extraersättningarna sämre i år, särskilt för de som jobbar deltid, hävdar Vårdförbundet som räknat på det.

– Framförallt deltiderna kommer förlora på det. Läget ser mer allvarligt ut än förra året och då borde man inte försämra den utan snarare förbättra eller ha samma, säger Lina Johannesson.

Fakta: Så mycket kan sjuksköterskorna få

Sjuksköterskor och barnmorskor kan få:
10 000 kronor extra per vecka som man avstår semester ifrån under semesterperioden avstår från att ta ut.

För sjuksköterskor och barnmorskor som tar pass utöver ordinarie arbetstid får man:
Övertid + 1 000 kronor per pass, vardagar och kvällar.
Övertid + 1 500 kronor per pass, nätter och helger.

Pensionärer och föräldralediga som rycker in får samma ersättning minus övertid.

Ersättningen ges om kliniken kan visa att man prövat alla andra åtgärder för att täcka luckorna i schemat.

Ersättningen gäller semesterperioderna vecka 25 till 33. Pengarna får respektive klinik finansiera på egen hand.

Övriga yrkesgrupper kan också bli aktuella för ersättning om det finns behov men det ska då prövas högre upp i organisationen.

Källa: HR, Region Jönköpings län

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".