Inga Hagstedt, pingstförsamlingen i Hok.
1 av 2
Inga Hagstedt, pingstförsamlingen i Hok. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Pingstkyrkan i Hok.
2 av 2
Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio

Nu rivs eldhärjade kyrkan

1:33 min

– Äntligen blir vi av med detta, säger Inga Hagstedt. Hon är medlem i pingsförsamlingen i Hok, vars kyrka brandhärjades svårt.

I fyra och en halv månad har det utbrunna skalet av pingstkyrkan i Hok påmint församlingsmedlemmarna och ortsborna om branden som förstörde deras samlingslokal. Men i dag riv kyrkan för att ge plats för en ny.

På tiden, tycker Inga Hagstedt, som varit aktiv i Pingstkyrkan i Hok i många år.

– Äntligen blir vi av med detta, så får vi se fram mot något nytt. Det har varit beklämmande, det har det verkligen varit. Det måste ju bort det gamla för att det ska kunna bli något nytt, säger Inga.

Det var 1 november 2015, efter en gudstjänst, som det började brinna i kyrkan. De vuxna var nere i källaren och fikade medan barnen var uppe i kyrksalen och lekte. Plötsligt kom ett barn nedspringande och berättade hur det brann i kyrkan och att det var massa rök. Kyrkan blev totalförstörd, men dessbättre kom ingen person till skada. 

Nu rivs alltså resterna av den gamla kyrkan, för att ge plats för en ny. Men det är lite bråttom, berättar Inga Hagstedt.

– Den måste vara klar inom två år, för försäkringens skull och det räknas från november då det brann.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista