Martina Jansson är socialdemokrat och nämndledamot i Region Jönköpings län. Hon tittar rakt in i kameran och har på sig en rötrutig skjorta.
Martina Jansson blev snarare imponerad än stött av pole dancingen. Foto: Privat

"Pole dancing var inte det värsta"

Martina Jansson (S): Andra saker var mer sexistiska
1:39 min

Efter att flera deltagare protesterade mot pole dancingen avbröts showen.

Det var på torsdagskvällen som deltagarna på Sveriges kommuner och landstings näringslivsdagar fick ta del av underhållning till middagen. När en kvinna började dansa på en stång, så kallad pole dancing, protesterade deltagare.

Flera reste sig upp och gick och arrangörerna avbröt snabbt showen och bad om ursäkt. Det hade uppfattats som strip tease uppgav SVT Uppsala.

Men Martina Jansson, socialdemokrat och nämndledamot i region Jönköpings län med ansvar för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet tyckte inte att det var det värsta numret.

– Det fanns andra delar av framträdandet som var mer sexistiskt än hennes. Jag tycker att hennes mer visade på styrka och kroppskontroll och jag blev mer imponerad än något annat, säger Martina Jansson.

Vad var det du reagerade på istället?

– Det var en duo med en man och en kvinna och det var delar av hans uppträdande där han tog upp kvinnor från publiken och när de bugade försökte han titta under kjolen. Jag tycker att det beteendet är värre än hennes (den dansande kvinnans) del av det.

Är du rädd för det här som har hänt har skadat förtroendet för SKL?

– Nej, det tror jag inte. Jag hoppas att man kan vända det här och prata om det som faktiskt är viktigt, det som behandlades på de här dagarna.

Hur tycker du att man borde ha agerat i det här fallet?

– Att de som anlitar någon som ska uppträda har sett föreställningen innan så att de faktiskt vet vad det är de anlitar.

Tyck till du med: Var det olämplig underhållning?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".