Mikael Gustavsson Isak Samuelsson
Mikael Gustavsson och Isak Samuelsson. Foto: Jozo Glavas
Jönköping

De ska sätta parasporten på kartan

Isak Salomonsson: Alla ska få idrotta på sina villkor
3:43 min

På måndagskvällen kommer IKHP i Huskvarna hålla ett möte med anledning av uppstarten av en parasportsektion inom föreningen.

Planerna på en helt ny parasportförening i länet håller nu på att gå i lås. I kväll kommer nämligen Idrottsföreningen Hakarpspojkarna i Huskvarna hålla ett informationsmöte med anledning av uppstarten av den här nya parasportföreningen.

Och saknaden av en sådan förening i Jönköping är stor, enligt Mikael Gustavsson som är föreningskonsulent på IKHP.

– Min uppfattning är att det är lite begränsat här i Jönköping, säger han.

Men vad för typ av idrotter som kommer utövas är än så länge oklart, och initiativtagarna bakom den här nybildade föreningen är öppna för alla förslag.

– Initialt är det så. Tillsammans kan man bilda något bra. Vi bjuder in alla parter och är öppna för allt, det kan sen mynna ut i att vi får något lag i en viss idrott. Sen är det inte bara spelare utan även ledare som vi vill locka, säger Mikael Gustavsson.

Isak Salomonsson har själv utövat rullstolstennis i 12 år och han välkomnar också det här initiativet, med anledning av att det inte alltid är världens enklaste att hålla på med parasport.

– Det är väldigt olika från idrott till idrott och var i Sverige man bor. Lagidrotter är lite svårare om man bor i mindre städer. Bor man i storstäder så finns det lag inom de flesta idrotter.

Och enligt Isak Salomonsson betyder det här mycket för alla funktionshindrade och för Jönköping som stad.

– Alla ska ha chansen att idrotta på sina villkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".