påskfjädrar.
Foto: Jonathan Nilsson/Sveriges Radio

Här är kommunen som slopar fjädrarna i år

Pär-Olof Högberg: Som att någon skulle rycka ett hårstrå ur rumpan
1:31 min

De flesta kommuner har redan börjat pynta sina gator och torg i alla möjliga färger med bland annat fjädrar inför påsken. Men i en av länets kommuner har man slopat den tanken.

– I år så sa mina parkarbetare och min parkenhetschef att de inte ville göra det för man kunde inte garantera att det inte kom från fåglar som levde.

Orden kommer från Vetlanda kommuns gatu- och parkchef Pär-Olof Högstedt. Där kommer man i år inte ha några fjädrar på kommunens gator och torg då det helt enkelt inte går att garantera att fjädrarna kommer från döda fåglar.

– Om någon skulle rycka ett hårstrå ur rumpan på mig utan att be om lov först så skulle jag inte vilja det. Det är ungefär en sådan känsla, säger Pär-Olof Högstedt.

Vad kommer då ersätta de traditionella fjädrarna? Enligt Pär-Olof Högstedt blir det nu blommor i alla möjliga färger som kommer pryda centrum.

Lyssna på hela intervjun med Pär-Olof Högberg med anledning av slopandet av fjädrarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".