Lena Winald Möller
1 av 2
Lena Winald Möller. Foto: Karin Selldén
Minst fjorton personer har dött när en bil kolliderade med en buss i Freginals, rapporterar El Pais.
2 av 2
Minst fjorton personer har dött när en bil kolliderade med en buss i Freginals, rapporterar El Pais. Foto: Jacob Hederos/Cartodb
Jönköping

Högskolan uttalar sig efter dödsolyckan

2:23 min

I helgen omkom 13 studenter i Spanien i en trafikolycka där en buss frontalkrockade med en bil.

En av studenterna som fanns med på bussen som krockade är en 20-årig kvinna som till vardags studerar i Jönköping men är utbytesstudent i Spanien.

– Hon finns på ett sjukhus i Barcelona och hon är lindrigt skadad. Hon är okej. Jag har i dag varit kontakt med hennes släktingar och de har bekräftat att hon var med.

De studenter som var med på bussen tillhör utbytesprogrammet Erasmus. Högskolan i Jönköping fick inte förrän sent på söndagseftermiddagen reda på att en av deras studenter var inblandade i dödsolyckan och drog då igång ett febrilt arbete för att ta reda på vad som hänt.

– Vi är väldigt lättade att hon tillhör dem som är lindrigt skadade, vi är väldigt tacksamma för det, säger Lena Winald Möller.

Enligt de första uppgifterna hade högskolan tre studenter på plats, två kvinnor och en man (som valt att ta bil från festivalen) men det dementerar nu Lena Winald Möller, totalt är det två jönköpingsstudenter där.

– Det är en kvinnlig student som skulle på utbytesstudier som vi inte fått kontakt med. Men hon har tagit ett studieuppehåll och är för tillfället inte knuten till Jönköpings University så hon är förmodligen inte på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista