Bryssel terror
1 av 3
Foto: Virginia Mayo
Bryssel terror
2 av 3
Foto: Ketevan Kardava,
Bryssel terror
3 av 3
Foto: HATIM KAGHAT
Terrorattackerna i Bryssel

"Jag får inte hem mina barn"

Christian Juliusson (L) om läget i Bryssel
1:57 min

EU-tjänsteman Christían Juliusson (L) från Linderås mellan Gränna och Tranås jobbar i Bryssel och väntar nu på att få gå och hämta sina två barn från skolan.

Det var på tisdagsmorgonen som två explosioner inträffade på flygplatsen i Bryssel Enligt belgiska uppgifter ska det vara ett terrorattentat som självmordsbombare ligger bakom.

Kort efter inträffade ytterligare en explosion i tunnelbanan i närheten av EU-högkvarteret.

En som befinner sig på plats mitt inne i Bryssel och har följt händelseutvecklingen på nära håll är EU-tjänstemannen Christian Juliusson (L) från Linderås som ligger mellan Gränna och Tranås. 

Hans främsta fokus nu är att hämta sina döttrar, åtta och tre år gamla, från skolan.

– Det var stängt och låst. Ingen vuxen släpps in och inga barn släpps ut. Alla skolor har fått order om att låsa in barnen, de har särskilda skyddsrum. De har en beredskap för detta, säger Juliusson när P4 Jönköping får tag på honom under förmiddagen.

Han har redan varit vid skolan men där släpps ingen in i nuläget.

– Jag ringde på och då svarade en sekreterare att ingen släpps ut. Jag vill bara sitta hemma, bomma igen dörren och hålla om varandra i soffan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".