Nässjös Filip Djuran försöker finta Tni Vitali i Borås.
Nässjös Filip Djuran försöker finta Tni Vitali i Borås. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Basket

Nässjös säsong är över

Mats Homelius, sportchef: Vi ska vara stolta
3:03 min

Nässjö räckte inte till i den fjärde SM kvartsfinalen mot Borås. Sjuhäradslaget vann med 77 mot 70 och är därmed klara för SM semifinal mot regerande svenska mästarna Södertälje.

Nässjö var piskade att vinna den fjärde tillställningen mot Borås för att få till en femte och avgörande match. Men trots ett tappert försök, där hemmalaget spelade jämt med Boråsarna nästa hela matchen, lyckades gästerna i slutminuterna sänka flera treor som avgjorde till Borås fördel.

När krutröken har lagt sig och spelarna fått lite perspektiv på säsongen, måste man ändå känna sig väldigt nöjd. Nässjö har visat att man kan mäta sig med de bästa lagen i ligan. Det har man visat prov på ett flertal matcher.

- Vi har hittat en bra kemi i gruppen och en väldigt duktig tränare. De yngre spelarna har fått rutin i ligan och tagit ett kliv i år, säger sportchefen Mats Homelius.

Planeringen för nästa säsong är man redan i full fart med och där vill man behålla så många spelare som möjligt.

- Först blir det att få till tränare och sedan blir det diskussioner med den här spelargruppen sedan får vi se vad vi landar, säger Mats Homelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".