Johan Hult, sportchef HV71.
Johan Hult, sportchef i HV71. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Ishockey

Hult stänger en säsong och öppnar nästa

11 min

Efter 0-1 i den fjärde kvartsfinalen är säsongen slut för HV71. Men redan nu jobbar Johan Hult med nästa.

För sjätte året i rad åkte HV71 ut ur slutspelet redan i kvartsfinalen, den här gången var det Skellefteå som blev för svåra och de vann med 4-0 i matcher.

– Det är klart att det är en oerhörd tomhet. Igår och idag och inatt... Det säger klubbens sportchef Johan Hult när P4 Jönköping talar med honom dagen efter uttåget.

2010 tog HV71 guld, efter det har det alltså blivit betydligt kortare säsonger för Jönköpingslaget. Har man vant sig?

– Nej, absolut inte. HV71 är en förening som strävar högre än så. Sedan finns det säkert olika aspekter från säsong till säsong vad det beror på, men det är klart att vi har en högre målsättning än att nå kvartsfinal.

Förra säsongen var turbulent i klubben, både på isen och i styrelserummet. Den här säsongen har det känts mer harmoniskt, men ändå har det inte räckt. 

Vi har jobbat på och lagt en bra plan som vi kommer följa till punkt och pricka. Det viktigaste för oss just nu är att vi vågar följa den, inte ta några genvägar utan vi följer den process och den plan vi har lagt. 

Säsongen 2015/16 hann dock knappt avslutas innan jobbet inför kommande säsong inleddes för Hult och hans assisterande sportchef Johan Davidsson. Redan nu börjar man skissa på höstens lagbygge och organisation. 

– Vi ska ta ett steg framåt i rätt riktning till kommande år, jag är helt övertygad. Det blir alltid lite rörelse på spelarsidan och mycket frågor. Vi kommer gå ut och kommunicera hur det kommer se ut framåt med vårt tänk och lite planering. Just nu ska vi göra ett litet bokslut och summera och sedan kommer vi kommunicera kring hur det kommer se ut framåt, säger Johan Hult.

Hör mer om Hults tankar kring avslutade säsong, men framför allt om kommande i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista