Lennart Leijon, polis.
Lennart Leijon, polis. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Jönköping

Han leder polisens arbete under motormässan

8:49 min

Påsk i Jönköping är för många liktydigt med motormässan på Elmia, så även för polisen.

Medan somliga äter ägg, jagar påskharen eller går på påskmässa väljer andra en helt annan mässa - motormässan på Elmia i Jönköping.

Mässan väntas besökas av cirka 75000 motorintresserade och vis av erfarenhet är polisen väl förberedd. Även om det sällan är rejält stökigt innebär helgen ändå en hel del merjobb för polisen, berättar Lennart Leijon som är kommenderingschef på polisen.

– Vi är ganska vana vid den här motormässan för den har varit under många år. Vi har ganska klart för oss hur det kommer se ut. Det kommer vara väldigt mycket bilar, framför allt i den delen av Jönköping. Sedan har vi givetvis krogarna på kvällarna i centrum där det också kommer vara mycket folk.

Polisen har under helgen hjälp från kollegor i Östergötland och Sörmland för att klara helgen. Polisen kommer bland annat hålla på trafikflödet från E4 och andra tillfartsvägar mot mässan, men det blir även mycket fordons- och nykterhetskontroller. Dessutom vill man undvika busköring och biltävlingar, något man har haft problem med tidigare.

– Vi kommer finnas på plats där vi vet att det förekommer, säger Lennart Leijon.

Hör Lennart berätta mer om polisens arbete i ljudspelaren ovan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista