Volleyboll

Säsongen över för Habo Wolley

3:21 min

Habo lyckades inte tvinga fram en femte och avgörande match mot Falkenberg. Säsongen tog istället slut när den fjärde kvartsfinalen förlorades med 0-3 i set (22-25, 21-25, 19-25)

Matchen inleddes med ett spännande och tätt första set. Lagen följdes åt halvvägs innan Habo kunde vinna fyra raka poäng och gå fram till ledning med 14-11. Falkenberg tog i det läget timeout, något som gav resultat då de kunde komma tillbaka och kvittera till 16-16. Lagen följdes sen upp till 21-21 då Habo kostade på sig ett par misstag och Falkenberg kunde vinna med setet med 25-22.

Andra set inleddes också med två lag som följdes åt poängmässigt. Men sen tog Falkenberg stegvis över kommandot och skaffade sig en ledning som de sedan kontrollerade. Habo lyckades dock sånär jaga ikapp när de gick från 15-21 till 21-23. Men efter ytterligare en lyckad timeout vann Falkenberg andra set med 25-21.

Tredje set blev snartlikt det andra – Falkenberg kontrollerade och kunde vinna komfortabelt med 25-19.

Trots 0-3 i baken finns det saker från matchen och säsongen att plocka med sig menar Habotränaren Martin Andersson. "Hösten var jättetung, men vi lyckades vända på det i vår. Vi har lyckats ta poäng mot alla lag utom Linköping under våren och vi har kommit en lång väg och det finns mycket att bygga vidare på", säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista