Skivmässan i Huskvarna lockar allt fler yngre.
1 av 3
Elin Rosén letar efter skivor från 1980- och 1990-talet på skivmässan i Huskvarna. Foto: Therese Edin / Sveriges Radio
Tusentals väntas till skivmässan i Huskvarna.
2 av 3
Många LP-skivor har ett stort samlarvärde och entusiasterna samlades på mässna i Huskvarna på påskafton. Foto: Foto: Therese Edin / Sveriges Radio
Skivmässan i Huskvarna pågår i skuggan av den stora bilmässan på Elmia men lockar ändå många besökare.
3 av 3
Kön ringlade lång när skivmässan i Huskvarna öppnade. Foto: Therese Edin / Sveriges Radio
Huskvarna

Intresse från yngre ger uppsving för LP-skivan

1:10 min

En av Sveriges största skivmässor öppnade i Huskvarna på påskafton och där noterar man ett ökat intresse för LP-skivan - tack vare de yngre.

– För fem, sex år sedan var vi rädda att det skulle dö ut. Vi såg att det bara kom äldre personer på mässan, men nu har det blivit ett uppsving och det är väl det här samlarintresset, att äga skivan och gärna originalplattor. Det är ett samlarvärde på dom, säger arrangören Mats Ekberg.

– Senaste åren är det fler yngre som kommer, det är den stora trenden, fortsätter han.

Kön är lång in till skivmässan i Huskvarna, uppemot tusen personer väntas komma hit till Folkets park för att köpa gamla skivor. Flera tiotusentals skivor har placerats fram i lådor, många av de kommer från dödsbon, och det är många som är ute efter sina favoriter.

– Jag letar lite efter den musiksmak jag gillar från 80- och 90-tal. Det verkar vara blandade åldrar här, så det är väl att det kommer tillbaka igen, säger Elin Rosén som står och bläddrar i backarna med skivor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista