Motormässan

Intensiv natt med bråk och fylla

Det blev bråk under festligheterna vid köpcentrumet A6 i samband med motormässan, totalt omhändertogs minst 35 personer under natten. En man misshandlades och fick föras till sjukhus.

Det var en del bråk och fylla i Jönköping på lördagskvällen i samband med den stora bilmässan på Elmia och natten beskrivs som intensiv av polisen. Många bilar samlades på parkeringen vid A6 köpcenter och där uppstod bråk.

– Det är två personer som hamnat i bråk, varpå en har misshandlat en annan, säger Tommy Thorngren, polisens kommunikatör.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripa en man i 30-årsåldern, som nu är skäligen misstänkt för misshandeln.

Den skadade har förts till Länssjukhuset Ryhov för att plåstras om. Polisen har inga uppgifter om hur allvarliga skador det rör sig om.

Misshandeln inträffade vid 18.17 på påskaftonskvällen.

Vid åttatiden var det ett rejält slagsmål på en hamburgerrestaurang på A6 där en person omhändertogs för fylleri och en för misshandel.

– Det är som det brukar vara. Det är mycket folk som ställer upp sina bilar utanför A6. Det blir mycket fest. Till största del handlar det om att folk är glada och har trevligt. Men vi brukar finnas på plats för att kunna stävja om det skulle braka loss, säger Tommy Thorngren.

 - I övrigt har det till största del rört sig om mindre brott eller bötesbrott vid trafikkontroller. Det måste ses som lyckat även om vi helst ser att det inte sker någon misshandel, säger kommenderingschef Lennart Leijon.

- Få våldsbrott och få rattfyllerister, en glad och lugn stämning. Det är väl en sammanfattning, säger han till P4 Jönköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista