Alvén Kaj och Majvor. Mats Svensson Nepal
Majvor och Kaj Alvén (till höger på bilden) tillsammans med vännen Mats Svensson. Foto: Jozo Glavas

De hjälper för att dämpa sorgen efter sonens försvinnande

Majvor Alvén: Vi kommer aldrig få svar
4:17 min

Kaj och Majvor Alvén hörde av sin son Tim innan hans avresa till Nepal 1992. Sen dess har de inte hört något och 2003 dödförklarades Tim Alvén.

1992 valde Tim Alvén att ta ett studieuppehåll för att resa till Nepal och Kina i två månader.

När Kaj och Majvor, föräldrar till Tim, inte hörde något av sonen när julen det året kom så blev de oroliga. Och när sonen aldrig kom med det planerade flyget som han skulle så valde de att polisanmäla händelsen.

Tim vandrade i de nepalesiska bergen när han plötsligt försvann. Trots att det gått 24 år har ingen fått svar på vad som egentligen hände med Tim.

– Det blir så många tankar. Ibland tror jag att han blivit mördad och ibland tror jag att han fallit. Man får aldrig någon klarhet och det tar aldrig slut, säger mamma Majvor Alvén.

Sen sonen Tim försvann så har det blivit otaliga resor till Nepal, både för att söka efter sonen och eventuellt få reda på något nytt kring hans försvinnande, men även för att hjälpa till i det redan fattiga landet.

Inom kort kommer Kaj och Majvor, tillsammans med den gode vännen Mats Svensson och ett tiotal andra ge sig ut på ännu en resa till Nepal. Med sig har de över 100 kilo kläder som barn i Nepal ska få. Sedan tidigare har Tim Alvéns minnesfond upprättats där barn får hjälp med sin skolgång.

Lyssna på historien om projektet och om Tim Alvéns försvinnande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".