Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.

Ännu en anmälan om misshandel på stadsbuss

För två veckor sen misshandlades en 16-årig pojke grovt på en stadsbuss i Jönköping. I samband med det ska en annan anmälan om misshandel också gjorts.

Det var i fredags för två veckor sen som en pojke ska blivit misshandlad på en stadsbuss i Jönköping. Senare kom det fram att polisen utreder den grova misshandeln som ett hatbrott också då de sex-sju gärningsmännen ska ha anspelat på den misshandlade pojkens ursprung.

Nu har det kommit fram uppgifter om att utredningen kring det misstänkta hatbrottet växer. För polisen har fått in ytterligare en anmälan om misshandel. En kompis till 16-åringen som är i samma ålder ska också blivit misshandlad av samma gäng som gav sig på kompisen.

Men den nya anmälan gör gällande att det rör sig om en misshandel av normalgraden och inte en grov som i det första fallet.

Polisen som utreder har ännu ingen utpekad misstänkt för brotten men kommer under veckan att granska övervakningsfilmerna från bussen i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista