Kronofogden J-Södra
Temabild. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio - Montage
Fotboll

J-Södra hos Kronofogden för skatteskuld

3:15 min

Med bara veckor kvar tills den allsvenska premiären hamnade Jönköpings Södra hos Kronofogden efter en obetald skatteskuld på över 500 000 kronor.

På lördag spelar Jönköpings Södra sin första allsvenska match sedan 1969 då man möter Kalmar på bortaplan.

Men bara veckor innan matchen så hamnade klubben hos Kronofogden efter att ha missat att betala en skatteskuld på över en halv miljon kronor. Skulden gäller arbetsgivaravgifter och eftersom den inte betalades i tid så gick den till Kronofogden.

Klubben betalade avgiften i efterhand men fick trots det en betalningsanmärkning. Ordföranden Sune Lantz medger att klubben haft ekonomiska bekymmer under hösten.

– Jag tror det blivit ett misstag helt enkelt. Det var en betalning med arbetsgivaravgifter som blev någon dag sen, annars har vi hela tiden prioriterat att betala sådana skulder. Sen har vi haft likviditetsbekymmer i höstas men jag vet inte varför det blivit ett administrativt problem här.

Skulden betalades åtta dagar för sent och vilka konsekvenser den här anmärkningen får för J-Södra är än så länge oklart, men Sune Lantz tror inte att det kommer innebära några problem.

– Jag ser inte det som några bekymmer. Vi har betalt och misstag sker med jämna mellanrum. Det blev ett misstag helt enkelt.

Totalt rör det sig om två skulder på över 500 000 kronor. Den ena kom in i januari medan den andra kom in i mars, men när Sune Lantz möts av de uppgifterna känner han bara till en av skulderna.

– Jag är inte helt uppdaterad. Vi har försökt sköta det så det är lite knepigt att det har kommit två sådana. Det är inte bra på det sättet men vi har inga likviditetsbekymmer längre, säger ordföranden Sune Lantz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista