Jönköpings-Posten
Temabild. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Jönköping

Jönköpings-Posten stäms för förtal

Jönköpings-Posten stäms på 200 000 kronor efter insändare
1:09 min

Mannen som tvistar om ett arv på över 22 miljoner kronor ger sig nu in i ännu en tvist. Han kräver nämligen skadestånd från Hallpressen och menar att Jönköpings-Posten publicerat en kränkande text.

När en 87-årig man avled lämnade han över 22 miljoner kronor efter sig. Han hade testamenterat pengarna till sin hjälpreda, en man i 40-årsåldern som hade hjälpt till så gott som dagligen på den äldre mannens gård, i över 20 år.

Men testamentet visade sig inte gälla eftersom vittnena inte var på plats samtidigt. Istället gick miljonerna till Allmänna Arvsfonden.

Men ett år senare vände sig den yngre mannen dit och vädjade trots allt om att få pengarna. P4 Jönköping har tidigare berättat om den här tvisten, och det har även andra medier gjort.

Och efter det publicerade Jönköpings-Posten en anonym insändare som kom med påståenden om både mannen som ville ha arvet och en anhörig till honom. Nu har de både stämt Jönköpings-Posten och menar att påståendena utgör förtal och är falska. Och de kräver 100 000 kronor var i skadestånd.

P4 Jönköping har varit i kontakt med Jönköpings-Postens ansvariga utgivare Mats Ottosson. Han vill inte kommentera stämningen eftersom det är en process som pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".