Hallby Handboll
Här ser man när bollen passerar mållinjen (svarta cirkeln). Foto: Videoupptagningen
Jönköping

Här är spökmålet som kan sänka Hallbys drömmar

2:16 min

I måndagens kvalmatch till Allsvenskan mot Torslanda gjorde Hallbys Iveljic ett mål som de flesta i Idrottshuset såg var inne - men inte en av domarna.

Det var i början av den andra halvlek, när Hallby låg under med 13-11 som Kristina Iveljic gjorde mål - eller som de flesta i Idrottshuset i alla fall ansåg var ett mål. Men en av domarna tyckte att bollen gick utanför och underkände målet.

Hallby lämnade in en protest. Matchen slutade sen med en uddamålsförlust, 21-20, vilket gör att det underkända målet svider ännu mer.

– Jag började jubla för jag såg att bollen gick in i mål. Alla jublade. Målvakten blev arg, spelarna blev sura, 700 personer i publiken jublade, sekretariatet såg att den var inne men domaren som hade sämst vinkel dömde bort målet, säger Kristina Iveljic.

Trots att Hallby hade videoklipp på att bollen verkligen var inne så avslogs protesten då det inte går att protestera mot ett domslut.

– Det är verkligen jättetråkigt. Det är ett allsvenskt kontakt som står på spel. Vi kunde lika gärna vunnit matchen men nu är det så att vi får lägga allt bakom oss och ta nya tag istället.

Matchserien avgörs i bäst av tre matcher och Hallby måste nu vinna de nästkommande två matcherna på bortaplan för att ta sig till Allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista