Anne Lindgaard Möller vid sin installation till utställningen "Vi gör konst på den här platsen".
Anne Lindgaard Möller vid sin installation till utställningen "Vi gör konst på den här platsen" Foto: Ulla Strängberg/Sveriges Radio
Kultur

Landskapet tar plats i Gislaved

6:13 min

Finsk tango och en velodrom i miniformat. Det händer saker i Gislaved.

Utställningen ”Vi gör konst på den här platsen”,  med tio konststudenter från Valand Akademi i Göteborg, tar just nu form i Gislaveds konsthall samt på andra platser i kommunen.

Bland annat byggs en velodrom i miniformat, en rund cykelbana bakom stadshuset, och en dansbana i  konsthallens trädgård där det ska bli finsk tango vid invigningen på lördag.

– Mycket av debatten i Gislaved handlar om var stadens hjärta ska ligga, säger Jonas Nilsson, chef för konsthallen, apropå planerna att flytta centrum.

Utställningen fokuserar på landskapet som begrepp – vad betyder konsten i det urbana landskapet? Gislavedsborna ska inte förvänta sig en utställning med landskapsmåleri utförda av herrar i målarrock vid fältstaffliet. Här  handlar det om platsbyggd, interaktiv konst där mantill och med får gå på konstverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista