Stadsparksvallen. Foto David Westh/Sveriges Radio.
1 av 2
J-Södras premiär i Allsvenskan spelades på Stadsparksvallen i Jönköping.
Sebastian Lagrell, J-Södra. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Sebastian Lagrell, evenemangsansvarig för J-Södra. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
Jönköping

Kritik mot J-Södras arrangemang

Svensk Elitfotboll: Det fanns en del att önska
1:17 min

Efter hemmapremiären mot Malmö FF riktas kritik mot matcharrangemanget.

– Det fanns en del att önska. Det var ju allt folk som fanns där och den ordningen som blev runtomkring spelare och ledare. Så det behöver vara tydligt och klart vem som bestämmer och fördelar arbetet, säger Ola Rydén som är matchansvarig på föreningen Svensk Elitfotboll.

Det var folkligt, festligt och fullsatt när J-Södra högst sensationellt besegrade favoriten Malmö med 3-2.

Men efter matchen var det närmast kaos för spelare och alla media i de trånga utrymmena på arenan. Och nu riktar alltså matchdelegaten på Svensk Elitfotboll, Ola Rydén, kritik mot arrangemanget.

– Det är arrangören som ska se till att det fungerar.

Korridoren är ju väldigt trång och spelarna ska gå in och ut till omklädningsrummen samtidigt som pressen ska möta spelare. Går det att lösa på annat sätt?

– Jag tror att det går att styra upp det på ett annat sätt och göra det bästa av situationen.

J-Södras evenemangsansvarige Sebastian Lagrell håller med om att det inte fungerade smärtfritt, men tror att det går att lösa till nästa match.

– Vi ser till att hantera de flödena bättre till nästa gång. Få bort folk i direkt anslutning till slutsignal så att spelare och ledare får lugn och ro och att media får ett bättre arbetsområde. Det är inte bra för någon part om det blir för mycket folk på samma ställe och jag känner mig ganska trygg i att vi kommer att kunna lösa det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".