Jmini Jkpg live. Bacelj. Leimola. Thyselius.
Foto: Från vänster: Robin Thyselius, Daniel Bacelj, Krister Leimola och Björn Thyselius. Foto: Pressbild/Peax Svensson, Jmini.se
Jönköping

Var med om konkursen - nu köper han Jkpg live med konkurrent

Björn Thyselius: Lite kluvet naturligtvis
6:22 min

I mars försattes nyhetssajten Jkpg live i konkurs efter att medfinansiären Björn Thyselius inte ville gå in med mer pengar. Nu förvärvar han sajten - tillsammans med Jmini.

Den 21 mars i år försattes Jkpg live i konkurs. Anledningen var att pengarna tagit slut, affärsmannen Björn Thyselius var med i uppstarten av nyhetssajten och bidrog med pengar, men efter tio månader tog kapitalet slut. Björn Thyselius ville då inte gå in med mer pengar och Jkpg live ansökte om konkurs.

Nu, knappt en månad senare, har nyhetssajten förvärvats. Och köparna är en annan nyhetssajt, Jmini, tillsammans med Björn Thyselius.

– Det fanns ett behov för ett större mediehus och det gick inte riktigt i mål förra gången. Det kostade lite för mycket och försäljningen nådde vi inte upp till, nu är vi villiga till att hålla nere kostnaderna och kan ha en långsiktig överlevnad och bygga upp det som en gång påbörjats säger Thyselius till P4 Jönköping.

Hur känns det gentemot de förra ägarna att du inte ville fortsätta det samarbetet så det ledde till konkurs och nu köper in dig i det igen?

– Det är lite kluvet, naturligtvis, det är inte så man önskade att det skulle bli. Det är ett jättebra jobb som är gjort, men när pengarna är slut så är de slut.

En av Jkpg lives grundare, Andreas Söderlund, är förvånad över att Björn Thyselius gått in och förvärvat sajten tillsammans med Jmini, eftersom han då i mars så tydligt inte ville fortsätta finansiera sajten.

– De besked vi fick från honom för någon månad sedan var att han var trött på det och inte ville vara med i verksamheten längre. Vad han har för syften kan jag inte svara på, säger Andreas Söderlund.

Känner ni er lurade?

– Framförallt är det sorligt för oss, vi har blivit av med vårt bolag. Det har varit vår bebis som vi har vårdat ömt.

Björn Thyselius säger att idén förvärva Jkpg live är helt ny och inte fanns med i tankarna innan sajten försattes i konkurs.

– Nej, det fanns ingenting och jag var både mätt och trött på det då. Detta är bland det mest traumatiska jag varit med om.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".