Barn och skola jagade Rosenlundsskolan flicka
Temabild. Barnen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Hasse Holmberg / TT
Jönköping

Polisanmälan: Man jagade flicka på väg hem från skolan

Lasse Johansson: Finns inget samband mellan händelserna
2:47 min

På kort tid ska två flickor på Rosenlundsskolan i Jönköping ha blivit jagade av okänd män, och nu uppmanar skolans rektor till uppmärksamhet.

I går eftermiddag ska en flicka på väg hem från Rosenlundsskolan ha blivit förföljd av en man. Hon hann in i sin port innan mannen hann ifatt henne, och porten gick i lås säger mamman till Jönköpingsposten, och hon har gjort en polisanmälan.

En annan flicka ska ha blivit utsatt för en liknande händelse i onsdags, och nu skickar rektorn på skolan brev till föräldrarna och ber dem följa barnen till och från skolan, och att vara uppmärksamma. Skolan har också extra uppsikt över barnen under rasterna. Polisen säger till tidningen att man ser allvarligt på det som hänt. 

Men enligt polisens presstalesman har det endast kommit in en anmälan från föräldrar på Rosenlundsskolan.

– Jag hittar en anmälan sen i går som är rubricerad som ofredande, däremot hittar jag ingen anmälan vid något tidigare tillfälle på Rosenlund. Frågan är om man inte gjort någon anmälan och i så fall så uppmanar jag att man gör det så fort som möjligt, säger Lasse Johansson.

I  förra veckan polisanmäldes att en man försökte dra med sig en flicka nära Råslättsskolan i Jönköping. Också där satte skolan in extra rastvakter.

– Vi ser inget samband mellan de här två händelserna just nu, kommenterar Lasse Johansson. 

Relaterat

Mer om Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".