Sverigedemokraterna

"Jag är inte mytoman"

6:33 min

På måndagskvällen kom uppgifter att SD-politikern Lennart Karlsson i Habo skrutit om våldsdåd han gjort under tiden han tjänstgjort för FN.

11 000 kommentarer, där det bland annat beskrivs hur muslimer brinner inne och där våldsdåd under FN-tjänstgöring beskrivs, har kommit från en signatur, UNobserver, på diverse forum.

Jönköpings-Posten och organisationen "Inte rasist, men..." kopplade den signaturen till SD-politikern Lennart Karlsson i Habo, men enligt Karlsson själv så har han knappt använt kontot under den här tiden och han står absolut inte bakom de värsta kommentarerna, enligt honom själv.

– Jag har kvar "UNobserver" men den används inte av mig, men tydligen är det massor med inlägg som kommit in. Jag har inte tid att hålla på med datorer och jag har bara gjort fem kommentarer, berättar Lennart Karlsson i P4 Jönköping.

Tidigare i dag har vi kunnat höra gruppledaren för SD i Habo, Morgan Malmborg, berätta att chansen finns att hela händelsen kommer anmälas som förtal, och att det mesta talar för att kontot som ligger bakom kommentarerna har blivit hackat. Lennart Karlsson delar också den åsikten.

– Man kan gå in och ändra i meddelanden och det förklarar varför jag känner igen delar av meddelandena, säger Karlsson.

Lennart Karlsson har fått ta emot mycket kritik och några har ropat på hans avgång, och Karlsson säger själv att han är beredd att avgå om partiet skulle kräva det.

– Om riks tycker att jag ska avgå så har jag en stor trädgård att klippa gräset i och då kan jag göra det istället, säger Karlsson som hävdar sin oskuld.

– Då skull man inte kunnat jobba inom humanitära organisationer.

Lyssna på när Lennart Karlsson förklarar vad som kan ha hänt med hans konto och varför det inte är han som står bakom kommentarerna.