Vägskylt Gällstad
Orten Gällstad i Ulricehamns kommun är känt för sin handel och har länge varit en populär ort att besöka för att stilla sina shoppingbegär. Foto: Håkan Falk / TT

Gällstad går mot strömmen

"Trenden håller på att vända"
1:24 min

Detaljhandeln har det svårt och många butiker på landsbygden får stänga. Men i Gällstad, utanför Ulricehamn dit många länsbor åker för att handla finns det tvärt om en positiv trend för handlarna. 

Orten Gällstad i Ulricehamns kommun är känt för sin handel och har länge varit en populär ort att besöka för att stilla sina shoppingbegär. Men precis som andra orter runt om i landet har även Gällstad fått kämpa för att hänga med och behålla sin position som en handelsort att räkna med. 

-Man har haft några år sedan i slutet på 2010 och framåt som trafiken hit har minskat. Men vi kan se nu att den trenden håller på att vända, säger Gällstads handelsutvecklare Tanja Olsson. 

Hon säger att receptet på framgången beror på känslan för varumärken och att man är beredd att åka långväga för det. 

-Hit tar man sig med ett uppdrag, man har bestämt sig för att handla redan innan man kommer hit. Det tror jag är en otrolig stryka, säger Tanja Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".