Francisco Pinto.
Francisco Pinto lämnar Alvid för Wetterbygden. Foto: Marcus Ericsson/TT
Basket

Förbundskapten tar över hårdsatsande Sparks

Francisco Pinto: Därför går jag till Sparks
4:10 min

Han lämnar Stockholm och Alvik för att ta sig an superetta-laget Wetterbygden Sparks.

Jönköpingslaget Wetterbygden Sparks har gjort klart med en ny huvudtränare - och det är ingen mindre än förbundskaptenen för det svenska damlandslaget, Francisco Pinto.

– Jag kände att jag behövde en ny utmaning efter några fantastiska år i Alvik Basket och i det sammanhanget kändes uppdraget i Wetterbygden Sparks helt rätt. Jag är glad och tacksam för att organisationen tror att jag är rätt man för uppdraget och det känns oerhört stimulerande med en så tydlig målsättning som verksamheten visar upp. Jag ser fram emot att jobba med alla talanger och förhoppningsvis tillsammans med dom bygga upp något riktigt slagkraftigt på sikt, säger Francisco Pinto i ett pressmeddelande.

Pinto känner väl till Jönköpingsområdet eftersom han tidigare varit instruktör på Sanda basketgymnasium, mellan 2006 och 2010, och huvudtränare i Brahe basket. 

Säsongen 2014/15 blev han utsedd till Årets tränare i Basketligan dam.

För Wetterbygden Sparks ser man värvningen som en viktig pusselbit i jakten på att ta sig upp i högsta serien.

– För oss är detta naturligtvis en fjäder i hatten och ett kvitto på att vi blir mer och mer trovärdiga för varje dag som går i det vi försöker åstadkomma. Vi hoppas naturligtvis att det faktum att förbundskaptenen för det svenska damlandslaget väljer att komma och jobba för oss innebär att potentiella spelare får upp ögonen för vår verksamhet. Wetterbygden Basketball är på riktigt, säger sportchef Dennis Aulander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".