Säkerheten höjs vid samtliga master

1:06 min

Efter att den över 300 meter höga radio- och TV-masten, Häglaredsmasten öster om Borås, knäcktes sent på söndagskvällen, så höjs nu säkerheten vid samtliga master i Sverige.

Fynd som gjorts under den pågående tekniska undersökningen av den kraschade masten utanför Borås styrker misstankarna om sabotage. Och nu höjer företaget bakom dessa master, Teracom, säkerheten vid samtliga master i Sverige.

– Vi har stärkt bevakning på alla våra 54 storstationer i Sverige, och vi går också igenom alla master för att säkerställa att de är i fullgott skick, säger Åsa Ragnar, kommunikationsdirektör för Teracom, till P4 Jönköping.

Än så länge har inga andra skador hittats på någon av de andra masterna i landet.

– Nej. Men vi vill säkerställa att polisen också gör sitt jobb nu för att se vad som orsakat det här. Inga arbeten får utföras på masterna förrän vi kan vara säkra på att det inte finns någon risk, säger Åsa Ragnar.

Och polisen är förtegen när det kommer till vad som eventuellt kan ha orsakat det här raset på radiomasten utanför Borås.

– Vi vill inte gå ut med mer uppgifter innan undersökningen är helt färdig. Men det finns en del saker som stärkt uppfattningen att det handlar om ett brott, säger Hans Lippens, informatör vid polisen region väst, till TT.

I Jönköpings län finns så kallade storstationer i Nässjö och i Värnamo, medan det finns ett antal slavsändare i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista