Raghad Ahmad Jörgen Larsson
Jörgen Larsson och Raghad Ahmad. Foto: Jozo Glavas
Forserum

Hon bytte Dubai mot Forserum

Raghad Ahmad: Jag älskar vintersport...
8:07 min

Raghad Ahmad är en av åtta asylsökande som ska hjälpa till i Nässjö Ski med vinteraktiviteterna i föreningen.

För de flesta asylsökande som kommit till Sverige så är vintern en stor omställning. För Raghad Ahmad var det inte en lika stor omställning då hon levt hela sitt liv i Dubai och där bland annat åkt skidor i ett av de stora skidcentren som byggts där.

Men i Sverige kommer hon för första gången uppleva riktig snö, och hon kommer även vara inblandad i projektet "Welcome to Sweden" som Nässjö Ski håller i.

Hela Raghad historia börjar dock i Dubai, ett land som hon inte fick vara kvar i då hon var syrier. Då valde hon och hennes familj att söka lyckan i Sverige, och än så länge har hon trivts utmärkt och hyllar den lilla orten Forserum som hon bosatt sig i.

Nu ska hon tillsammans med sex andra syrier och en irakier - alla asylsökande - hjälpa till i den lokala skidklubben i Nässjö.

– Tanken är att vi ska integrera dem i vår förening och introducera dem till föreningslivet i Sverige. Vi behöver hjälp med snösprutning och funktionärer till tävlingar. Här finns en jättestor resurs att ta av., säger Jörgen Larsson från Nässjö Ski.

Ragha Ahmad har börjat vänja sig vid sitt nya liv och njuter av varje stund här.

– Vi är ute efter ett bättre liv och vi vill bygga en framtid här. Allt är mycket bättre och vi ville se vintern, säger hon.

Vilken är den största skillnaden mellan Dubai och Forserum. Lyssna på hela intervjun med Raghad i spelaren i toppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".