Branimir Hrgota. Foto: Patrik Stollarz/AFP Photo/TT
Branimir Hrgota. Foto: AFP Photo/TT
Fotboll

Hrgota kan lämna Tyskland: Finns kontraktsförslag

Branimir Hrgota letar ny klubb sen hans kontrakt med Borussia Mönchengladbach gick ut. Och nu kan P4 Jönköping avslöja att det finns kontraktsförslag från Champions League-klubbar.

Branimir Hrgota har fått dåligt med speltid i sin tyska klubb Borussia Mönchengladbach den gångna säsongen och under våren stod det klart att det inte skulle bli någon förlängning.

– Vi tackar Borussia för den här tiden. Efter tränarbytet fick inte Branimir den speltiden som han behöver och det känns som att han behöver ett miljöombyte för att ta nästa steg, säger agenten Drazen Gilja till P4 Jönköping.

Och enligt agenten så har det kommit in kontraktsförslag från flera klubbar i flera olika länder.

– Det handlar om Schweiz, Holland och Österrike, men Branimirs prioritet är att stanna kvar i Tyskland och Bundesliga, och det finns kontraktsförslag från några klubbar där också, bekräftar Drazen Gilja, som även säger till P4 Jönköping att det rör sig om Champions League-klubbar.

Det har tidigare kommit uppgifter om intresse även från England och Premier League, och enligt agenten finns det intresset fortfarande men att chansen är liten att Hrgota går dit.

– Det vi tänker på nu är speltid och det känns inte prioriterat att gå till Premier League och få sitta på bänken. Vi ska kolla igenom vad som passar Branimit bäst och sen komma fram till ny klubb.

Någon återkomst till Sverige är dock inte att vänta, berättar Drazen Gilja.

Just nu befinner sig Branimir Hrgota på semester men en ny klubb väntas bli klar om några veckor, enligt agenten.

– Allt kommer troligtvis bli klart i mitten av juni, säger Drazen Gilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".