Skogsbrand
1 av 3
Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
skogsbrand
2 av 3
Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Bruno Pilåsen
3 av 3
Bruno Pilåsen. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Vetlanda

Åska kan ha startat skogsbränder

Bruno Pilåsen, insatsledare: Gäller att begränsa branden
0:48 min

De senaste dagarna har flera bränder blossat upp i de östra delarna av Jönköpings län. En av dem är vid Millås i Vetlanda kommun.

På grund av den senaste tidens kraftiga torka så har flera mindre bränder tagit fart i länet.

Det är speciellt i de östra delarna, närmare bestämt i Vetlanda kommun, som skogsbränderna brutit ut. En av dem är vid Millås i närheten av Kvillsfors.

– Det är väldigt otillgänglig terräng. Det är kuperat med berg och sten, och det har varit jobbigt att få kontroll över den här branden, säger Bruno Pilås som är insatsledare vid räddningstjänsten.

Just nu råder det eldningsförbud och det är cirka tio man på plats vid branden i Millås. Vad som orsakat branden är än så länge inte helt fastställt men från räddningstjänstens sida har man sina misstankar.

– Vi misstänker att det är åska som ligger bakom, och sen har det inte varit mycket regn och det är svårt att ta sig hit, säger Bruno Pilås.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".