HV71 - Brynäs.
Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Respass i kvarten - plus i ekonomin

Trots att HV71 fick ge sig i kvartsfinalen mot Skellefteå så visade föreningen upp ett positivt resultat för första gången på sex år.

2010 vann HV71 guld. Sen dess har man inte lyckats ta sig förbi kvartsfinalen och siffrorna i årsredovisningen har varit röda. Men för första gången sen guldåret 2010 kan nu föreningen visa upp ett positivt ekonomiskt resultat.

Trots att det blev respass i kvartsfinalen mot Skellefteå den gångna säsongen och att intäkterna minskar så kunde HV redovisa ett positivt resultat på 166 000 kronor före skatt.

På sin hemsida skriver klubben att anledningen är "Ett genomgripande arbete av organisationen i att minska kostnaderna".

Efter skatt hamnar klubben dock på 600 000 minus, men även det är en klar förbättring jämfört med förra året då föreningen gick flera miljoner back.

HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson om säsongen och det redovisade resultatet:

 Herrlaget slutade på nionde plats i tabellen och slogs ut i kvartsfinalen av Skellefteå AIK, ett sämre resultat än vi önskat. Vi ser ändå året som en start på en långsiktig satsning där HV71 skall återta positionen som ett av de ledande lagen i landet, säger Agne Bengtsson till klubbens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".