Skolavslutning.
Foto: Arkivbild, Henrik Montgomery / TT
Mullsjö

Föräldrar stängs ute från skolavslutning - hotar med bojkott

Patrik Lernberg, rektor: Vi får utvärdera
1:12 min

Imorgon har flera av Mullsjös skolor avslutning men på grund av platsbrist i lokalen är antalet anhöriga som får vara med begränsat.

Det här har upprört en del föräldrar - som till och med funderar på att bojkotta avslutningen.

– Vi har fått låna och dela lokaler med kyrkorna här i Mullsjö och då måste man rätta sig efter det antal som får vara i kyrkorna helt enkelt, säger Patrik Lernberg som är rektor på Gunnarsboskolan.

På grund av platsbrist, och andra logistiska utmaningar, har skolan fått begränsa hur många anhöriga som får komma när Gunnarsboskolan har sina skolavslutningar. Fyrorna får ta med sig en anhörig medan femmorna, som går sista året i skolan, får ta med sig två anhöriga.

Den här begränsningen har fått flera föräldrar att reagera starkt på Facebook. Det finns de som överväger att bojkotta avslutningen och de tycker det är synd om de barn som har separerade föräldrar, men som bara får ta med sig en.

Dels hoppas jag man har den kontakten så man kan diskutera med varandra, dels att man kan diskutera med oss i skolan, säger Patrik Lernberg till P4 Jönköping.

Mycket av kritiken handlar om hur skolan skulle kunna ha löst situationen och de förslag som kommit in ska skolan nu titta närmare på inför nästa års avslutning.

– Jag har sagt att vi får utvärdera årets skolavslutning och ta till oss de goda förslag vi har fått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".